Gaziantep çiftçi belgesi nereden alınır?

Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.

Gaziantep Tarim Il Müdürü kimdir?

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet KARAYILAN ve diğer İl Müdürlüğü kurum idarecileri, Şehitkamil, Yavuzeli ve Araban Ziraat Odası Başkanları İl Müdürümüz Mustafa İLMEÇ'i makamında ziyaret etti.

Il tarım müdürü kimdir?

İl Müdürü-Ahmet Yavuz KARACA.

Kilis il tarım müdürü kim oldu?

2020 yılı Ağustos ayından itibaren Müdürlüğümüzde İl Müdürü olarak görev yapmaktadır. İl Müdürümüz Mehmet Nuri KÖKÇÜOĞLU, evli ve üç çocuk babasıdır.

Çiftçi belgesi için kaç dönüm arazi?

Seracılık gibi dar alanda yapılan üretimler için 500 metrekare arazi kaydı bulunması veya sadede bir büyükbaş hayvanın bulunması da çiftçilik faaliyeti sayılmaktadır. Bu nedenle sahibi olduğunuz bir hayvan veya kiraladığınız bir dekar arazi ile dahi tarımsal faaliyet gerçekleştiriyorsanız çiftçi belgesi alabilirsiniz.

Çiftçi belgesi almak için kaç dönüm arazi?

Arazi kiralayan kişilerin ÇKS başvurusu yapabilmeleri için öncelikle kira sözleşmesi kaydı olması gerekir. Eğer arazinin büyüklüğü 100 dekarının üzerinde ise noter onaylı kira sözleşmesi yaptırmaları lazımdır. Arazi 100 dekarın altında ise de muhtardan kira sözleşmesi yaptırılmış olması gerekir.

Gaziantep yetişen tarım ürünleri nelerdir?

İldeki en önemli tarım ürünleri buğday, arpa, merci- mek, nohut, karpuz, kavun, soğan, sarımsak, pamuk, üzüm, domates, biber, patlıcan, fasulye, turp ve havuçtur. Ayrıca ağaç olarak özellikle antepfıstığı, zeytin ve nar yetiştirilmektedir.